Phoenix Harmattan turkinkuivaaja

229,00 

Kevyt ja tehokas turkinkuivaaja kahdella säädettävällä puhallusteholla.

Varasto loppu

Kuvaus

Phoenix Harmattan turkinkuivaaja

Kevyt ja tehokas turkinkuivaaja säädettävällä puhallusteholla. Kuivaimessa on kaksi eri puhallustehoa.

Melutasoltaan pieni, 72-75 db riippuen miten kovalla teholla kuivainta käyttää. Kaksi eri lämpötilaa.

Phoenix Harmattanilla kuivatessa ilmavirran lämpötila nousee helposti 60 °C asteeseen, jolloin turkin suoristuminen (esim. villakoirilla) nopeutuu. Mikäli kuivaat turkkia liian kylmällä ilmavirralla, turkki kyllä kuivuu, mutta se ei suoristu niin helposti, kuin tarpeaksi lämpimällä ilmalla. Muista kuitenkin tarkistaa ilmavirran lämpötilaa säännöllisesti esim. puhaltamalla ilmaa omaan käteen. Näin huomaat, jos kuivauksen kestäessä moottori lämmittää ilmaa liikaa ja se tuntuu liian kuumalta. Silloin voit hetkeksi vaihtaa lämmitystehoa lämpötila-kytkimestä.

Puhallusteho 47,5 litraa/sekuntti.

Joustava letku venyy käytössä 90-200 cm, joten voit hyvin pitää kuivainta esim. viereisellä pöydällä, jos se ei mahdu trimmauspöydälle. Paketti sisältää kaksi erillaista suutinpäätä. Ilmavirta lämmittää samalla myös letkua, eli mitä pidempään föönaus kestää, sitä lämpimämmäksi letku ja suutin muuttuvat.

Tehot 2200W. Kuivaimella on vuoden takuu.

Trimmaajan vinkit kuivaajan käyttöön:

Yritä kuivata pään aluetta aina niin, ettei ilmavirta mene suoraan koiran korvakäytäviin, silmiin tai nenään, eli poispäin näistä alueista. Ne ovat joillekin koirille erityisen herkkiä alueita ja siksi osa koirista pelkää pään kuivaamista, vaikka suojaisit esim. silmien alueen omalla kämmenelläsi. Joskus voi olla mahdollista, että koira antaa kuivata täydellä teholla kaikki muut paikat paitsi esim. nämä pään, niskan ja korvien alueet. Silloin kuivaaminen kannattaa tehdä ilman letkun päässä olevaa suutinta, samanaikaisesti karstalla/tms. harjaten.

Koska tämä ja kaikki muutkin tehokkaat turkinkuivaajat puheltavat ilmaa niin paljon kovemmalla teholla, kuin mitkään käsiföönit niin kannattaa totuttaa pentu tai aikuinen koira puhallustehoon vähän kerrallaan. Silloin koira oppii heti alusta pitäen, että vaikka puhallus on kovaa niin se ei kuitenkaan ole paha juttu.

Esimerkki opettamisesta

Kuivaa ensin koiraa ilman letkun päässä olevaa suutinta. Silloin ilmavirta tulee “pehmeämmin” ja laajemmalle alalle ja koira tottuu siihen nopeammin. Voit samalla karstata koiraa niin se oppii että puhallus ja karstaus kuuluvat yhteen. Kun koira on rento niin laita letkun päähän suutin ja puhalla ensin hiljaisella teholla ja lisää tehoja vasta sitten, kun koira on tottunut kovempaan puhallukseen. Näin koiralle ei tule pelkotiloja liian kovasta ilmavirrasta.

Kuivaajan huolto

Suosittelemme, että puhdistat koneen perässä olevat suodattimet säännöllisesti, itse teemme sen päivittäin. Ammatti-/päivittäisessä käytössä olevat koneet (Phoenixit + kaikki muutkin merkit) kannattaa huollattaa ammattilaisella noin vuoden välein. Näin koneen moottori säilyy loistavassa kunnossa vuodesta toiseen, kun se puhdistetaan kaikesta ylimääräisestä pölystä mitä se imee sisäänsä ottaessaan ilmaa koneen perästä ja mitä itse ei pysty puhdistamaan.

Lisätiedot

Mitat 46.5 × 26.5 × 27 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.