Villakoirakampa

8,00 

Villakoirakampa on loistava apu takkujen metsästyksessä.

Varasto loppu

Kuvaus

Villakoirakampa on loistava apu takkujen metsästyksessä.

Kammassa on piikkien päät suunniteltu erityisesti villavien/pehmeiden turkkirotujen turkinlaadulle. Ne ovat tarpeeksi suipot, että jäävät kiinni takkuun eivätkä vain liu turkin pinnalla. 

Tämän kamman tärkein tehtävä on tarkistaa karstauksen tai harjauksen jälkeen, että turkkiin ei jäänyt takkuja. Eli karstaa turkkia normaalisti läpi pieni alue kerrallaan. Tarkista alue sen jälkeen kammalla. Jos kampa tökkää kiinni, tiedät, että siinä kohdassa on vielä takkua mikä pitää selvittää. Karstaa aluetta uudelleen niin kauan, että kampa liukuu helposti koiran ihoa myöten sen kohdan yli. Käyttämällä apuna hyvälaatuista harjausnestettä, suojelet karvaa turhalta katkeamiselta.

Villakoirakampa vs. trimmauskampa

Normaalit ns. trimmauskammat ovat yleensä liian tiheäpiikkisiä, eivätkä siksi liu’u turkissa niinkuin pitäisi. Markkinoilla on myös muutama vastaavanlainen villakoirakampa, jossa piikkien päät ovat liian paksut ja pyöreät, ne eivät tartu kiinni takkuun. Mikäli piikkien päät ovat tylpemmät, ne sopivat hyvin karkeampaan karvaan, esim. villakoiran ja bichonin turkissa liian tylppämallinen kampa ei toimi, se vain liukuu takkujen “yli”.

Kainaloissa, nivusissa ja mahan alueella oleva karva on yleensä niin hentoa, että se takkuuntuu helposti. Ne ovat myös arkoja paikkoja lähes kaikille koirille, eikä niiden harjaus yleensä onnistu kovin helposti (tai ollenkaan). Jos koirasi on muuten takuton, voit varata ajan trimmaajalle näiden hankalien takkujen poistoon. Silloin ne saadaan kivuttomasti pois ilman että koko turkkia pitää ajaa lyhyeksi.

Huom!  Jos koira on kauttaaltaan huopaisessa takussa, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen (jos itse ei omista sopivan tehokasta trimmauskonetta ja teriä) ja leikata koko huopainen turkki pois ja aloittaa turkinkasvatus uudelleen trimmaajan vinkkien avulla. Autamme mielellämme oikeiden välineiden hankinnassa sekä erilaisten turkinhoitoaineiden valinnassa.

Kurkkaa myös vinkit harjaukseen täältä.

Lisätiedot

Paino 0.100 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.