Koiran trimmaus, siistiminen, kynsienleikkaus

Henkilökuntamme kehittää jatkuvasti omaa ammattitaitoaan ja haluamme olla ammattikuntamme edelläkävijöitä. 

 

Haluamme, että työnjälkemme on aina erinomaista ja sen lisäksi panostamme erityisesti koirien käsittelyyn sekä siihen, että ne viihtyvät trimmauksessa. Unohtamatta kuitenkaan koiran omistajaa; pyrimme iloiseen ja rentoon asiakaspalveluun sekä annamme vinkkejä kotihoitoon.

Trimmauspalvelut pitävät sisällään monia erilaisia turkin leikkaus-, lyhennys- ja siistimistapoja. Meidän trimmaajista löydät huippuammattilaiset villakoirien ja australianpaimenkoirien näyttelytrimmauksiin sekä muihinkin upeisiin kotikoirien luomuksiin. 

 

**

Trimmaus koneella ihan lyhyeksi on helpoin ja nopein tapa saada turkki pois ja siksi myös edullisin palveluistamme. Koneella lyhyeksi ajettu malli on helppohoitoinen ja se voi olla minkä pituinen vain aina 1,5 millistä noin senttiin asti. 

Myös pidemmäksi jättävät koneajo -mallit onnistuvat, jopa noin 10 cm asti. 

Näissä malleissa käytetään eri pituisia teriä vartalon eri kohtiin sekä muotoillaan  osittain myös saksilla parhaimman ja tyylikkäimmän lopputuloksen saamiseksi.

 

**

 

 Trimmaus saksilla sopii useille roduille loistavasti silloin, kun koiralla halutaan pitää pidempää mallia. Varsinkin (näyttely)villakoirat, paimenkoirat, pörröiset pystykorvarodut ym saadaan näyttämään tosi hienoilta kun ne trimmataan saksilla haluttuun pidempään malliin. 

Näitä malleja täytyy toki kotona hoitaa ja harjata enemmän kuin lyhyempiä helppohoitoisempia malleja, mutta voit kysyä meiltä myös täysihoitopalvelua. Siinä laadimme yhdessä sopivan pesu- ja trimmi-/siistimisvälin, jolloin kotihoito jää mahdollisimman helpoksi. Se voi olla mitä vain 2 viikon tai 3 kuukauden välillä, riippuen rodusta ja omasta turkinhoito innostuksestasi.

 

**

Takut trimmaukseen tullessa voivat olla haitaksi valitun mallin valintaan. 

Muistathan siis, että jos toivot pidempää turkkia niin kotihoidon tai trimmivälin tulee olla tarpeeksi tiheä, ettei turkki ehdi takkuuntua trimmauskertojen välissä. Takkujen selvitys on koiralle aina enemmän tai vähemmän ikävää, joten on tosi tärkeää välttää niiden syntyminen. 

 

Lyhyeksi jätettävissä malleissa takut on helppo ajella trimmin yhteydessä koneella pois, mutta pidemmissä malleissa ne täytyy selvitellä ja se vaikuttaa sekä hintaan että lopputulokseen. Katsomme nämä aina tapauskohtaisesti omistajan kanssa ja suunnittelemme yhdessä jokaiseen tapaukseen parhaan ratkaisun. Joskus se on turkin selvittely ja tiheämmät trimmivälit, joskus päädymme vaihtamaan omistajalle helpommin hallittavaan malliin.

 

**

 

Pienet siistimiset kuuluvat myös suosittuihin palveluihimme. Siinä trimmaamme ns. kriittiset kohdat eli useimmiten silmien ympärys, korvien läheisyydestä, tassukarvat, genitaalialueet. Lisäksi leikkaamme tarvittaessa kynnet. Siistimispalvelu on erinomainen apu jos et halua tai osaa kotona trimmata karvaa koko trimmausten välissä kasvavia ylimääräisiä karvoja. Monesti koko turkin trimmausta ei tarvita niin usein, vaan riittää että kriittisimmät paikat vai siistitään. Tämän palvelun ottaneet usein haluavat mukaan myös pesun! 

 **

 

Tassutrimmissä siistitään tassujen pohjat ja reunat sekä päältä kaikki hapsottavat ja ylimääräiset likaa ja lunta keräävät karvat pois. Myös kynnet leikataan tarvittaessa. Helppo, halpa ja nopea palvelu joka helpottaa arkeasi! Yksi loskakelien suosituista palveluistamme!

 

**

Harjaus -palvelu on tarjolla kaikille roduille. 

Koiran iho hyötyy harjaamisesta sillä se vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja lisäksi tuntuu mukavalle. Tämä pätee myös lyhytkarvaisilla roduilla! Tärkein on valita juuri koirallesi sopivimmat karstat, harjat ja kammat. 

Käyttämämme välineet ovat myynnissä myös trimmaamolla sekä verkkokaupassa, joten halutessasi saat meillä hyviksi havaitut välineet helposti hankittua myös kotiisi. 

**

Kynsienleikkaus tulee suorittaa tarpeeksi usein, ettei kynnen sisällä oleva ydin pääse kasvamaan liian pitkäksi. Se vaikeuttaa kynnen leikkaamista, sillä ydinosa vuotaa verta jos siihen leikkaa kynsisaksilla. 

 

Ydin pysyy lyhyenä tarpeeksi tiheillä kynsienleikkaus väleillä ja sopiva väli on koirakohtainen. 

Isot sekä paljon asfaltilla liikkuvat koirat usein kuluttavat kynttä itsestään jolloin leikkausväli voi olla todella pitkä. Monet varsinkin pikkukoirat sekä pehmeämmillä alustoilla liikkuvat koirat kasvattavat kynnet nopeasti liian pitkiksi. 

 

Katsomme aina trimmauksen yhteydessä kynnet ja leikkaamme ne tarvittaessa. Leikkaamme aina niin paljon kuin se on vain mahdollista. 

 

Jos kynsi on päässyt liian pitkäksi, sitä täytyy leikata useampi kerta lyhyin välein, jotta ydin pakenee takaisin ja kynnestä saadaan taas tarpeeksi lyhyt. Joillakin koirilla se voi olla jopa kerran viikossa, toisilla riittää parin kolmen kuukauden välein. 

 

Myös kynsien viilaamisesta on paljon hyötyä ja se on usein helppo toimenpide kotonakin. Voit kysyä meiltä erilaisia kynsiviiloja, niitä löytyy ihan perinteisiä sekä usb-ladattavia malleja.