Laura Vehviläinen

- koirien trimmausta jo vuodesta 1990 -

Koirien trimmauksen olen aloittanut vuonna 1990, kun sain oman ensimmäisen villakoirani. Jo pienestä asti olen ollut erittäin kiinnostunut eläimistä ja lenkittänyt ja hoitanut naapuruston koirat. Niinpä asiakaskuntani alkoi pikkuhiljaa kasvamaan ja pian huomasin myös trimmaavani heidän koiriaan. Näin sai alkunsa Lauran trimmaamo.

Taitojen karttuessa asiakaskunta kasvoi entisestään ja aloin tehdä myös villakoirien näyttelytrimmauksia.

Paljosta saan kiittää myös joensuulaista ystävääni Minna Karia. Vietin aikoinaan, vuodesta toiseen, tuntikausia hänen trimmaamossaan ja opin samalla koiran käsittelyä ja trimmaamista sekä tämän alan bisneksen pyörittämisestä. Minnan trimmaustaitoja arvostan edelleenkin suuresti ja pidän häntä maailman yhtenä taitavimmista villakoirien trimmaajista.

Haluan kehittää jatkuvasti omaa osaamistani koirien käsittelyn ja turkin hoidon suhteen. Pidän tärkeänä, että koira osataan trimmata monin eri tavoin, ei vain rotumääritelmän mukaisesti, sillä koirilla ja perheillä on erilaisia elämäntilanteita, joihin myös turkin on sovittava. Lisäksi makuja on erilaisia ja trimmaajana minun tehtävä on kunnioittaa asiakkaan toiveita. Koiralla tulee olla sellainen turkki, jossa sen on hyvä olla ja jonka kanssa omistajat pärjäävät.

Olen lisäksi erittäin kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä ja siitä onneksi löytyykin nykyisin jo paljon hyvää tutkimustietoa. On palkitsevaa, kun kärsivällisen ja ammattitaitoisen käsittelyn tuloksena koira tulee ja lähtee trimmauksesta häntä heiluen. Sen eteen on motivoivaa työskennellä ja vain siten kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä; koira, omistaja sekä trimmaaja.

Rakastan siisteyttä ja sitä, että tavarat ovat paikoillaan ja järjestyksessä. Niinpä meillä Lauran Trimmaamossa onkin aina puhdasta ja siistiä. Meistä huokuu hyvä ja iloinen energia; ei äänen korottamista, koiria kohdellaan hyvin ja trimmataan ammattitaidolla. Uskonkin, että sen ansiosta meillä on ihana ja uskollinen asiakaskunta. Se jos mikä, on tärkeää tällaiselle pienyrittäjälle!

Eli suurin kiitos lopulta kuuluu teille, uskolliselle ja erittäin tärkeälle asiakaskunnalle ja teidän ihanille koirille. Ilman teitä ei olisi meitä.

Kiitos ja lämpimästi tervetuloa!