Tiina Roponen

Olen Tiina Roponen ja olen toiminut Lauran trimmiavustajana (vilkkaiden, arkojen tai oikeasti hankalien/agressiivisten koirien kanssa) jo vuodesta 2000 ja päätoimisena trimmaajana vuodesta 2009.

Visio koiraystävällisestä trimmaamosta on ollut tavoitteemme jo heti alusta asti. Suurin osa haastavimmista koira-asiakkaista on oppinut luottamaan meihin, eikä rooliani ”rauhoittelijana” juurikaan näiden kanta-asiakkaiden kanssa enää tarvita. Usean vuoden työskentely on opettanut näkemään, milloin koira temppuilee koska pelkää ja milloin siksi, että on vain itsepäinen tai ei ole tottunut käsittelyyn. Tämä helpottaa avustajana toimimista myös uusien asiakkaiden kanssa, kun tietää millä tavalla koiraa pitää rauhoitella.

Jos sinulla on pentukoira tai muuten vaan trimmaukseen tottumaton kaveri, anna meidän auttaa ja opettaa koirasi trimmaukseen. Voit itse jäädä paikan päälle katsomaan, miten trimmaus esim. pennun kanssa sujuu ja samalla voimme antaa vinkkejä kotiin, miten saat koirasi oppimaan käyttäytymään trimmauksessa. Ja kun olet vakuuttunut meidän työtavoista sekä koiran käsittelystä, voit jättää koirasi ”täysihoitoon” ja piipahtaa sillä välin esim. saman kadun varrella olevassa kaupassa, hampurilaisravintolassa, katsastuksessa tai vaikka renkaanvaihdossa.

Autan ja koulutan myös koiran omistajia; opetan kädestä pitäen, kuinka esim. villakoiran turkki pestään ja kuivataan oikealla tavalla mahdollisimman suoraksi. Lisäksi neuvon oikeat välineet ja vinkit turkin hoitoon. Näin vältyt turhilta ostoilta ja saat juuri omalle koiralle sopivat shampoot/hoitoaineet ja muut turkinhoitotuotteet helposti saman katon alta.

Tervetuloa iloiseen ja osaavaan koiratrimmaamoomme!