Korvat

Koiran hyvinvointi

Tarkista säännöllisesti koirasi korvat ja puhdista ne vahasta ja liasta sekä ylimääräisistä karvoista, mikäli korvakäytävät haisevat pahalle tai oireilevat muuten.

Nykytutkimusten mukaan korvakarvoja ei kuitenkaan tarvitse nyppiä pois, mikäli korvat ovat karvoista huolimatta siistit ja vahattomat. Varsinkin villakoirilla on ollut aikaisemmin yleinen käytäntö, että korvakarvat on nypitty aina pois. Mutta meillä käy useita villakoiria, joiden korvakarvoja ei tarvitse nyppiä ollenkaan ja silti korvat pysyvät hyvässä kunnossa, eivät kerää vahaa, eivätkä haise pahalle.

Korvien puhdistukseen on tarjolla paljon erilaisia puhdistusaineita ja tuotteita, jotka helpottavat korvien hoitoa kotona. Muista aina nyppimisen jälkeen käyttää alkoholittomia puhdistusaineita, muuten ne kirvelevät ikävästi korvissa.

Trimmauksen yhteydessä tarkistamme aina koirasi korvien kunnon ja annamme tarvittaessa hoito-ohjeet kotiin. Mikäli tarvitset vinkkejä oman koiran korvien hoitoon, voit varata ajan asiakaspalvelusta myös vain korvien puhdistamiseen. Voimme esim. leikata korvanlehtien sisäpuolella olevat karvat lyhyemmiksi, puhdistaa korvakäytävät vahasta (ja jos koira on tottunut korvakarvojen nyppimiseen niin myös niistä).