Korvat

Koiran hyvinvointi

Tarkista säännöllisesti koirasi korvat ja puhdista ne vahasta ja liasta.

Nykytutkimusten mukaan korvakarvoja ei tarvitse nyppiä pois, mikäli korvat ovat karvoista huolimatta siistit ja vahattomat. 

Esim. villakoirilla on aikaisemmin ollut yleinen käytäntö, että korvakarvat on nypitty aina pois. Meillä on käynyt jo vuosien ajan useita villakoira-asiakkaita, joiden korvakarvoja ei ole nypitty ollenkaan ja silti korvat ovat pysyneet hyvässä kunnossa; eivät ole keränneet vahaa, eivätkä haise pahalle. Eli pelkät karvat korvissa ei aiheuta korvatulehduksia, syy on yleensä aina jossain muussa kuin niissä karvoissa, vaikka korva olisi täynnä karvaa. 

Korvien puhdistukseen on tarjolla paljon erilaisia puhdistusaineita ja tuotteita, jotka helpottavat korvien hoitoa kotona. 

Muista aina nyppimisen jälkeen käyttää alkoholittomia puhdistusaineita, muuten ne kirvelevät ikävästi korvissa. Kuvassa suomalainen luonnontuote Solheds Derma8 korvanpuhdistusaine, joka ei sisällä alkoholia. Voit siis käyttää tätä myös korvakarvojen nyppimisen jälkeen, se ei kirvele! Siinä on myös ainesosia, jotka ehkäisevät hiivatulehduksen syntymistä. 

Solhedsin korvahuuhde ei ole lääke, joten mikäli koirasi korvat haisevat ”kirpeälle hiivalle” ja ovat turvonneet korvakäytävän sisältä, kannattaa ne siinä tapauksessa tarkistuttaa eläinlääkärillä, usein turvonneet korvanlehdet/korvakäytävät ovat merkki pitkittyneestä tulehduksesta ja vaatii lääkkeen, jottei korvatulehdus muutu krooniseksi ja loppuelämän vaivaksi.

Trimmauksen yhteydessä tarkistamme aina koirasi korvien kunnon ja annamme tarvittaessa hoito-ohjeet kotiin. Mikäli tarvitset vinkkejä oman koiran korvien hoitoon, voit varata ajan asiakaspalvelusta myös vain korvien puhdistamiseen (15-30 min). Voimme esim. leikata korvanlehtien sisäpuolella olevat karvat lyhyemmiksi, puhdistaa korvakäytävät vahasta (ja jos koira on tottunut korvakarvojen nyppimiseen niin myös niistä).

 

Solheds Derma8 korvanpuhdistusaine ei sisällä alkoholia, joten voit huoletta käyttää sitä vaikka päivittäin.