Tassut ja anturat

Koiran hyvinvointi

Tarkista koirasi tassujen varpaan välit ja anturat säännöllisesti. Mahdolliset haavat tulehtuvat helposti. Koirilla, jotka ulkoilevat paljon esim. metsissä tai koirapuistoissa, on tassunpohjissa hyvin usein ylimääräistä ”mönjää”, joka tulisi pestä pois jokaisen ulkoilukerran jälkeen.

Trimmaajan vinkki: Jos et saa koiraasi helposti pesuhuoneeseen sotkematta koko reittiä, laita ennen lenkille lähtöä oven lähettyville saippuapullo ja pyyhe sekä vettä ämpäriin tai pesuvatiin. Voit opettaa pikkukoiran, tai ison koiran tassu kerrallaan, seisomaan pesuvadissa jolloin tassujen pesu ennen sisälle menoa helpottuu.

Vaikka koirasi varpaanvälejä ei normaalisti trimmatakkaan ”kaljuiksi” (kuten useilla villakoirilla) niin varpaanvälien tai anturoiden väleissä olevat karvat eivät saisi olla takussa. Takut tekevät kävellessä kipeää,  keräävät ”pöpöjä” ja aiheuttavat usein tulehduksia.

Mikäli koirasi nuolee paljon tassujaan, saattaa se olla myös merkki stressistä tai vaikka jostain ruoka-aineallergiasta. Pyydä että trimmaajasi tai eläinlääkärisi katsoo näkyykö koirallasi muita allergiaan viittaavia merkkejä.