Koiran pesu on tärkeä osa koiran hyvinvointia. 

Ennen vanhaan uskottiin, että riitti kun koira pestiin max kerta pari vuoteen. Tai kun se vain ui järvessä kesällä niin se oli ”pesty”.

Aiemmin ei ollut saatavilla erikseen koirille suunniteltuja pesu- ja hoitoaineita sekä monet koirat asuivat ulkona. 

Onneksi tietoa saadaan lisää ja myös eläimille suunnitellut tuotteet ovat kehittyneet. 

Nykyajan sisätiloissa perheen kanssa asuvan (ja usein samalla tyynyllä nukkuvan) koiran puhtaudelta vaaditaan luonnollisesti enemmän. 

Mikä onkaan parempi tunne kuin upottaa sormet ja kasvot puhtaan pörröiseen ja raikkaalle tuoksuvaan turkkiin!

Trimmaukseen tullessa hyvin pesty turkki on tärkeä myös lopputuloksen kannalta. Kun turkki on asianmukaisesti pesty ja puhdas niin myös trimmausjälki on siistiä ja tasaisen samettista. 

Jos turkki on jäänyt pesun jälkeen likaiseksi, sen saa harvoin trimmattua siistiksi. Likainen karva ei ole koskaan tasaisesti pystyssä, vaikka sitä miten trimmatessa kampaisi, siksi lopputulos on usein epätasainen. 

Lisäksi arvokkaat trimmausvälineemme joutuvat koville, mikäli turkki ei ole puhdas. 

Autamme mielellämme sopivien shampoo- ja hoitoaineiden valinnassa niin että saat turkin aina puhtaaksi, vaikka se olisi miten likainen ja rasvainen tahansa. 

Valkoinen pikkukoira ravistelee päätään pesun jälkeen ulkokuivauspaikalla

Palveluihimme kuuluvat erilaiset koirien pesut aina pentukoirien opettamisesta kaikista vaativimpiin näyttelykunnostuspesuihin. 

Meillä on yli 30 vuoden kokemus mm. näyttelyvillakoirien turkin pesusta ja suoraksi kuivaamisesta tiptop näyttelykuntoon!

 

Pentukoirat totutetaan pesuun pikkuhiljaa. Siihen kuuluu rauhallinen ja määrätietoinen käsittely pesualtaassa sekä tehofööniin totuttelu. On tärkeää, ettei pennulle tule ns. vesikammoa ja kuivaaminenkin tuntuu jatkossa rentouttavalta spa -hetkeltä. 

 

Hilma pentu pesulla
Iloinen Hilma-pentu tulossa ensimäiseen pesuun ja trimmaukseen.
Koiralla kätevä froteehuppu, joka estää ilmavirran puhaltamisen suoraan korviin.
Käytämme kuivauksessa froteehuppua niin föönin puhallus ei häiritse koiraa.

 

Lauran Trimmaamolla on laaja valikoima erilaisia shampoo- ja hoitoaine vaihtoehtoja erilaisille turkinlaaduilla ja roduille, joten löydämme helposti myös sinun koirallesi parhaan vaihtoehdon. 

 

Varsinkin talvisin, kun turkki on helposti sähköinen sekä koiran iho voi hilseillä huoneilman kuivuuden takia, on oikeanlaisen shampoon ja hoitoaineen valinta erityisen tärkeää. Ne auttavat pitämään koirasi ihon ja turkin kunnossa. Myös takkujen ennaltaehkäisy ja niiden selvittäminen helpottuu huomattavasti. 

 Käytämme aina koirille valmistettuja tuotteita. Ihmisille tarkoitetuissa shampoissa on eri pH, joka voi aiheuttaa pitkään käytettyinä iho-oireita.

Tassuhoito alk. 30 €

Hinta sisältää tassujen pesun, kuivauksen, siistimisen, kynsien leikkauksen, sekä tarvittaessa myös anturoiden rasvauksen.

Pesu ja siistiminen alk. 60 €

Sisältää koiran pesun, kuivauksen, villakoirilla konetyöt / muilla roduilla esim. tassunpohjat, silmien edusta, intiimialueet sekä tarvittaessa kynsien leikkauksen.

Lyhyen turkin pesu trimmauksen yhteydessä alk. 25 €

Sisältää lyhytturkkisen koiran pesun sekä kuivauksen. 

Pitkän turkin pesu alk. 60 €/h

Esim. villakoiran turkin pesu ja kuivaus suoraksi näyttelykuntoon tai muiden paksujen ja/tai pitkäturkkisten koirien pesu ja kuivaus.

Pitkä turkki olikin takussa ihan juuresta.

Miksi pesu maksaa enemmän kuin ”naapurin koiralla”, vaikka halutaan samanlainen malli?

Kun koiran turkin juuresta löytyykin takkuja, tai koira ei ole ennakkotiedoista poiketen tottunutkaan tehoföönillä kuivaukseen, on turkki työläämpi saada kuivaksi. 

Silloin tarvitaan lisäaikaa, jotta saadaan lopullinen trimmaus valmiiksi. Tämä tarkoittaa usein sitä, että mikäli aikataulut antavat myöten, joudumme siirtämään seuraavia koiria eteenpäin ja oma työpäivä pitenee. 

Huomioithan myös sen, että jos olet tilannut ajan pesuun ja trimmaukseen, tulisi turkin olla kuiva ja hiekaton, vaikka mukana onkin pesu. Lyhennämme / harjaamme turkkia usein ennen pesua, jolloin pesu ja kuivaus on nopeampaa ja näin ollen edullisempaa, kun ei tarvitse pestä ja kuivata pitkäksi päässyttä turkkia.

Mikäli mietit sopivan ajan pituutta omalle koiralle, annamme mielellämme vinkit, joilla voit tarkistaa turkin kunnon. Silloin saamme varattua sopivan ajan ja voimme tehdä työn rauhallisesti koiran ehdoilla.