Turkinhoito

Koiran hyvinvointi

Turkinhoito ei ole pelkästään kauneuden hoitoa, vaan myös osa koirasi hyvinvointia. Huopaantuneen turkin alla voivat erilaiset loiset ja ihotulehdukset muhia kaikessa rauhassa. Myös korvien puhdistus, kynsien leikkaaminen ja anaalirauhasten tyhjennys ovat pieni mutta tärkeä osa koirasi terveydenhoitoa.

Monesti puhutaan trimmattavien rotujen turkin vaikeahoitoisuudesta. Turkinhoidossa tärkeintä onkin perusteellisuus ja säännöllisyys. Mikäli itselläsi ei riitä intoa ja energiaa pitkän turkin säännölliseen hoitoon, on syytä antaa homma asiantuntijan tehtäväksi. Ja vaikka koirasi kuuluisi rotumääritelmän mukaan pitkäkarvaisiin rotuihin, on moni pitkäkarvainen rotukin oikein sievä kauniisti lyhyeen turkkiin leikattuna. Malleja ja vaihtoehtoja on paljon, joista jokaiselle koiralle ja omistajalle löytyy varmasti mieluinen. Jos harjaaminen ja muu puunaaminen ei kiinnosta ollenkaan, voi olla viisaampaa miettiä rotua, jonka turkki ei vaadi niin paljon huolenpitoa.

Tärkeintä ja viisainta onkin valita koiralle sellainen leikkausmalli, jonka hoidosta omistaja selviää, ja joka sopii omistajan sekä eläimen elämäntyyliin. Näissä asioissa ammattitaitoinen trimmaaja auttaa sinua. Leikkausmallin ei tarvitse olla sama koko koiran elinikää, vaan voit valita eri leikkausmallin eri elämäntilanteisiin. Turkki on hyvin uusiutuva luonnonvara!