Tarvitsetko apua pennun/
aikuisen koiran turkinhoitoon?

Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva harjoittelu. Pennun kohdalla on suuri merkitys sillä, miten sitä on pentuaikana hoidettu ja erityisesti miten sitä on silloin käsitelty. Onko sille opetettu että esim. harjaus on kivaa yhdessäoloa ja rapsuttelua vai onko se vain harjattu väkisin? Kuinka pesu on sujunut, onko esim. pentuaikana sitä pestessä nenään mennyt vettä -> pelkääkö se nykyisin esim. pään pesua vai onko pesuhetki enemmän mukavan rentouttava kylpyhetki?

Valitettavasti vieläkin on liikaa vanhanaikaisia neuvoja, jotka kehoittavat vain näyttämään pennulle kuka on ”pomo”. Sillä ohjeella harvoin onnistutaan, useimmiten koira vain oppii inhoamaan tai jopa pelkäämään hoitotoimenpiteitä. Lisäksi usein väkisin opetetuista koirista tulee hoitovastaisia, aggressiivisia tai pelokkaan alistuvia. Mikään näistä vaihtoehdoista ei ole hyvä, ei trimmaajalle eikä varsinkaan koiralle. Trimmattavien rotujen turkinhoito on pakollista läpi niiden elämän, joten on suuri merkitys sillä, miten koirasi hoitotoimenpiteisiin suhtautuu.

Mikäli pentuaika on jo mennyt, etkä pääse vaikuttamaan koiran alkuajan kokemuksiin, voimme usein auttaa ja opettaa koiraasi hyväksymään sille tehtävät hoitotoimet ilman että se kokee tarpeen purra ja riehua. Joskus riittää vain pari oikeanlaista harjoittelukertaa, mutta joskus koiran aikaisemmat kokemukset voivat olla niin ikäviä, että se vaatii useita positiivisia lyhyitä harjoittelukertoja, että se oppii jälleen luottamaan ihmiseen ja eri hoitotoimenpiteisiin. Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista vaihtoehdoista:

  • totuttelu trimmaamon ilmapiiriin / pöydällä oloon / paikallaan oloon pöydällä
  • turkin harjaus eri tyyppisillä välineillä (pehmeät harjat, karstat, takkukarstat, kammat)
  • trimmauskoneen ääni / miltä kone tuntuu vartaloa/kuonoa vasten
  • kynsien leikkaus
  • tassujen trimmaus
  • korvien ja silmien puhdistus
  • pesu ja kuivaus föönillä
  • mitä muuta haluaisit että opetamme koirallesi?

Ota meihin yhteyttä sivujen yhteydenottolomakkeella, lähetä meille sähköpostia tai soittele. 

Yhteystiedot näet sivun alalaidasta. Kerro minkälainen kaveri sinulla on ja minkälaisia ongelmia hoidossa on esiintynyt. Vai onko kotiin tullut vain uusi ihana pentu ja tarvitset vinkkejä sen turkinhoitoon. Autamme mielellämme, harjoitteluhinnat vaihtelevat (alk. 15 €) ja hinta riippuu siitä, miten kauan harjoittelu kestää ja mitä harjoitelun aikana koirallesi tehdään.