Vinkkejä trimmaukseen saapuvalle

Vinkkejä trimmaukseen saapuvalle on lista, johon olemme koonneet muutamia tärkeitä asioita, jotka olisi hyvä ottaa huomioon tuodessasi koiraasi trimmaukseen.

Jos joku muu tuo koirasi niin huolehdithan, että myös hän saa tiedon. 

Trimmaukseen tullessa sekä koiraa noutaessa

1. Noudatathan sovittuja aikoja. Aikaa varatessa arvioimme aina koirasi trimmaukseen kuluvan ajan. Jos myöhästyt, on mahdollista ettei varattu aika riitä. Meillä ei valitettavasti ole erillistä odotustilaa, mutta jos olet etuajassa niin voit tulla tarkastamaan ovelta (ilman koiraa) olemmeko jo valmiit edellisen asiakkaan kanssa. 

2. Kun tuot ja haet koiraasi trimmistä tule sisään sovittuina aikoina. Liian aikainen ilmestyminen voi innostaa koiraasi ja sen jälkeen se voi olla vaikea, jopa mahdoton saada trimmattua loppuun. Jos tulet myöhässä, olemme saattaneet aloittaa jo uuden asiakkaan kanssa emmekä pysty jättämään sitä yksin hoitopöydälle.

3. Ulkoiluta koirasi hyvissä ajoin, mieluiten jo kotona. Näin ehdit tarvittaessa siistiä ja kuivata hiekkaiset/märät tassut ja mahakarvat ennen lähtöä. 

Trimmaamomme sijaitsee omakotitalo alueella ja haluamme omalta osaltamme pitää naapurisopua yllä. Siksi toivoisimme, että mahdollisimman moni koira olisi ulkoilutettu kotona. Jos tarvitset pissattaa koiraasi trimmaamon lähistöllä, olethan kohtelias etkä laske koiraasi pissalle naapureiden postilaatikoille ja pihojen edustoille. Suljetun kakkapussin voi tiputtaa ulkoroskikseen.

Hiekkainen tai märkä karva tylsyttävät kalliit ja terävät trimmausvälineemme. Tämän vuoksi emme valitettavasti voi trimmata likaista tai märkää karvaa. Jos näin pääsi kuitenkin käymään, sovimme kanssasi aina ennen trimmauksen aloitusta miten toimitaan. 

Vaihtoehdot ovat:

  • likaisten kohtien uudelleen pesu (mikäli aika riittää, lisämaksullinen palvelu) 
  • lisämaksu välineiden teroituksesta 
  • hiekkaisten osien trimmaamatta jättäminen

Pienet ja keskisuuret koirat kannattaa tämän vuoksi varmuudeksi tuoda sylissä trimmaukseen. Toki jos maa on kuiva, voi koirasi kävellä siististi asfalttia pitkin sisään. Ei siis enää mitään mullan ja hiekan ruopimisia juuri ennen trimmiä! 😀 Turkkia voi tarvittaessa myös helposti suojata erilaisilla asuilla ja tossuilla. Meiltäkin löydät siihen useita hyviä vaihtoehtoja. 

Autamme tarvittaessa koiran kantamisessa autosta trimmaamoon.

Sisällä trimmaamossa

4. Kotona valmiiksi pestyn koiran turkin tulee olla kuiva, puhdas ja takuton. Pese koira hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä, että turkki on varmasti ehtinyt kuivua juuresta asti. Märän turkin leikkaaminen on työläämpää ja siksi kalliimpaa, eikä lopputuloksesta tule koskaan niin siistiä kuin kuivaa karvaa leikatessa. 

5. Pesun kanssa trimmaukseen tulevien koirien turkkeja lyhennämme usein ennen pesua, joten myös silloin turkin tulee olla kuiva ja hiekaton. Mikäli haluat että turkki jää pidemmäksi, takut tulee olla selvitetty jo kotona, ellei toisin ole sovittu. Jos tulet kävellen niin kerrothan siitä jo aikaa varatessa niin osaamme varata oikean pituisen ajan.

6. Takut. Jos koirassasi on takkuja, mainitsethan sen jo aikaa varatessa. Tämä siksi, että ne vaikuttavat eniten trimmausajan pituuteen sekä siihen, millainen leikkausmalli koirallesi voidaan leikata. Jos takut saa ajaa koneella pois, silloin ne ei juurikaan haittaa eivätkä tuo lisämaksua. Poikkeuksena on erittäin pahasti takkuuntunut/huopaantunut turkki. 

7. Siisteys trimmaamon sisätiloissa lisää kaikkien viihtyvyyttä. Omalta osaltamme huolehdimme yleisestä siisteydestä mutta sinun vastuulle jää se, ettei koirasi pääse merkkaamaan sisälle. 

Koirat luontaisesti merkkaavat helposti paikoissa, joissa on paljon ”koiranhajua”. Myös tyttökoirat. Ja koiratrimmaamo on juuri tällainen paikka. Koirat eivät tarkoita sitä pahalla eikä sillä ole sisäsiisteyden kanssa yhteyttä, se on vain niille luontainen tapa toimia. Siksi suosittelemme trimmaamokäynteihin aina lyhyttä ns. kaupunkihihnaa. Voit myös viedä koirasi autoon odottamaan trimmin jälkeen kassa-asioimisen ajaksi.

Perimme sisälle tehdyistä tarpeista 5 euron siivousmaksun ja lisäksi jos pissa osuu myytävään tuotteeseen, niin sen hinnan.

Yleisiä asioita

8. Lähtökohtaisesti koiran juoksuaika tulee olla ohi ennen trimmausta (kesto noin 3 viikkoa). Kiimassa monet koirat ovat herkempiä käsittelyssä (joskus jopa agressiivisia). Lisäksi on olemassa riski, että mahdollisesti samaan aikaan toisella pöydällä trimmattava uroskoira ”sekoaa”, jolloin ainoa vaihtoehto on noutaa kiimassa oleva pois. Tässä tapauksessa siitä veloitetaan kuitenkin normaali hinta, vaikka trimmi jäisi kesken. Siksi suosittelemme, että jos koirallasi alkaa juoksu, otat heti yhteyttä niin katsotaan kannattaako aika vaihtaa. 

9. Rokotukset tulee olla voimassa. Rokotusohjelman voit tarkistaa koiraasi hoitavalta eläinlääkäriltä. Ulkomailta tuoduista Rescue-koirista otamme asiakkaiksi yli puoli vuotta Suomessa olleet Traces-järjestelmään rekisteröidyt koirat.

10. Ulkoloisista yleisimmät kirput ja täit tarttuvat helposti koirasta toiseen jos koirasi on tekemissä muiden koirien kanssa. Mikäli koirastasi löytyy ulkoloisia, veloitamme 10 € lisämaksun, joka kattaa välineiden sekä trimmaamon desinfiointiin ja puhdistukseen tarvittavat aineet sekä siivoukseen kuluvan ylimääräisen ajan. 

11. Esteen sattuessa varattu aika tulee perua vähintään 24 h aiemmin. Myöhemmin tehdystä peruutuksesta tai kokonaan peruuttamattomasta ajasta varaamme oikeuden veloittaa varatun palvelun täyden hinnan. Voit perua ajan soittamalla, WhatsApp- tai tekstiviestillä. Saat peruutuksesta aina vahvistuksen, kun olemme saaneet sen. Näin tiedät, että peruutuksesi on tullut perille.

Tämän listan tarkoitus ei siis ole olla mikään nipottajan sääntökirja, vaan apuna niin uusien kuin vanhojen asiakkaidemme esittämiin kysymyksiin. Joten mikäli sinulla tulee kehitysideoita tai kysymyksiä mieleen, olethan meihin yhteydessä

Kiitos ja tervetuloa aina iloiseen Lauran Trimmaamoon!

Tassunpohja