Autamme mielellämme sopivan trimmauskoneen terän valinnassa.

Etsitään yhdessä sopivat terät, jotka sopivat parhaiten juuri sinun tarpeisiisi. Eri terien pituuksilla ja ominaisuuksilla on väliä, leikkaatko runko-, jalka-, häntä-, pään alueen- tai tassunpohjakarvoja, vai etsitkö sopivaa terää esim. villakoirien konetöihin.

Pidemmiksi leikkaavien terien perässä oleva F/FC (fine cut) tarkoittaa sileää, tasaista lopputulosta. Nämä soveltuvat mielestämme erinomaisesti kaikille turkeille; turkin laatu, takut tai tiukat kiharat määrittelevät silloin terän pituuden valinnan. Trimmaamolla käytämme näitä teriä myös vesikoirille ja pohjavillaroduille. Trimmausjälki on siistiä ja terät liukuvat turkissa mukavasti.

Terää valitessasi huomioithan myös sen, että mitä takkuisempi tai tiheämpi turkki koirallasi on, sitä lyhyemmäksi leikkaavaa terää kannattaa harkita, vaikka haluaisitkin pitää koirallasi pidemmän turkin. Jos terä ei mene ihoon asti niin lopputuloksesta ei tule hyvä.

Takkuja poistaessa muista olla erityisen varovainen – kiristä ihoa hellästi samalla kun ajat, sillä ihoon asti ylettyvä takku nostaa helposti myös ihoa ylöspäin. Tämän takia takkujen leikkaaminen saksilla on aina huonoin vaihtoehto, kone ja lyhyeksi leikkaava terä on turvallisin valinta.